Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Feketebabos hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- 1db 60 dekás hal
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 darab friss gyömbér
- 3 csilipaprika
- 1 kis doboz kínai feketebab konzerv
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 kávéskanál ecet
- 1 csipet keményítő

Elkészítés:
A fokhagymát + az egyik darab gyömbért + 1 kávéskanál sót és borsot tegyünk mozsárba és törjük össze.
Az így keletkezett krémmel kenjük be a halat kívül-belül, és hagyjuk egy órát állni.
Ezalatt vágjuk fel a másik gyömbért és az egyik chilipaprikát vékony csíkokra hosszanti irányban. Keverjük össze az olajat, ecetet és a szójaszószt, adjuk hozzá a gyömbért és a chilit, majd a leöblített feketebabot.
Helyezzük a halat egy tűzálló tálba, öntsük rá a feketebabos keveréket és pihentessük 15 percig.

Ezután tegyük gőz fölé a tálat és letakarva pároljuk 40 percig.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom harcsa » Tepsiben sült sajtos hal » Haltekercs citrommártással » Sült rákok
» Töltött tok » Heringsaláta káposztával » Zöldségekkel párolt csukafilé » Csuka káposztásan
» Sült halfilé pikáns szószban » Rozmaringos halfilé » Lepényhal görög salátaval » Halkocsonya másképp
» Lazac sütőben » Pangasius zöldségágyon » Tejfölös zelleres pontyfilé » Fóliában sült lazac


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.