Tutireceptek.hu fejléc

Feketeerdei adventi kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 üveg meggybefőtt
10 dkg étcsokoládé
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg margarin
20 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
3 tojás
33 dkg túró

Elkészítés:
A befőttet lecsöpögtetjük, a csokoládét durvára felaprítjuk. A sütőporral elvegyített liszthez hozzáadunk 15 dkg margarint, 18 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, majd beledolgozzuk a tojásokat és a túrót. Jól átgyúrjuk és kb. 32x38 cm-es lappá nyújtjuk. 2/3 részén eloszlatjuk a meggyet és a csokoládét, majd a keskenyebbik oldalánál fogva feltekerjük, és kalácsot formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Alufóliával letakarjuk és további 30-35 percig sütjük. A maradék margarint felolvasztjuk, a maradék cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük. A kalácsot még forrón megkenjük az olvasztott margarinnal, és vastagon megszórjuk a cukorral.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás, fűszeres kalács » Ünnepi kalácskoszorú » Kakaós fonottkalács » Csokis kalács *
» Morva kalács » Gyors kalács, batyu, csiga » Mézeskalács ízű joghurt » Gyömbéres Kalács
» Kakaós kalácsvirág » Fonott kalács (Update 1) » Mézeskalács.... » Szilvalekváros kalács
» Csíkos kalács » Adventi csokis fenyők » Almás, diós kalács » Kürtőskalács sütőben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.