Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Feketeerdei adventi kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 üveg meggybefőtt
10 dkg étcsokoládé
50 dkg liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg margarin
20 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
3 tojás
33 dkg túró

Elkészítés:
A befőttet lecsöpögtetjük, a csokoládét durvára felaprítjuk. A sütőporral elvegyített liszthez hozzáadunk 15 dkg margarint, 18 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, majd beledolgozzuk a tojásokat és a túrót. Jól átgyúrjuk és kb. 32x38 cm-es lappá nyújtjuk. 2/3 részén eloszlatjuk a meggyet és a csokoládét, majd a keskenyebbik oldalánál fogva feltekerjük, és kalácsot formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Alufóliával letakarjuk és további 30-35 percig sütjük. A maradék margarint felolvasztjuk, a maradék cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük. A kalácsot még forrón megkenjük az olvasztott margarinnal, és vastagon megszórjuk a cukorral.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis kalács(Kata-féle) » Karácsonyi kalács » Mézeskalácspuding » Szirupos-mákos kalács
» Kalács csokiöntettel » Csokis kalács * » Mazsolás cifra kalács » Mézes almáskalács
» Adventi csokis fenyők » Almás rakott kalács » Kétszinű kalács » Kürtős kalács parázson
» Mézeskalács likőr » Pizzás kalács » Mézeskalács ízű joghurt » Hagyományos mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.