Tutireceptek.hu fejléc

Feketeerdei Meggytorta másként recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 szelethez:

175 g liszt,
1 tojás,
71 g cukor,
90 g vaj,
1/8 l meggylé,
2 teáskanál étkezési keményítő,
450 g kimagozott meggy,
5 g cukor,
6 cl cseresznyepálinka,
2 db kakaós piskótalap,
1 l tejszín,
2 csomag vaníliáscukor,
80 g ribizlizselé,
30 g csokoládéforgács,
12 szem meggy.

Elkészítés:
A hozzávalókból (liszt, tojás, cukor, vaj) omlós tésztát gyúrunk, belenyomkodjuk a tortaformába, megszurkáljuk, megsütjük, és hagyjuk kihűlni. Az étkezési keményítőt elkeverjük egy kis meggylével. A többi gyümölcslevet felfőzzük,
besűrítjük, és elkeverjük a meggyszemekkel.

A cukrot 4 evőkanál vízzel felfőzzük, összekeverjük a cseresznyepálinkával, és a keverékkel átitatjuk a piskótalapot. A tejszínt a vaníliáscukor hozzáadása után kemény habbá verjük, és egy részét a csillagcsöves habzsákba töltjük. Az omlós tésztaalapra rákenjük a ribizlizselét, majd ráhelyezzük az egyik piskótalapot.

Tejszínből karikákat formálunk, és a karikák közepére 1-1 meggyszemet teszünk. Ezután ráhelyezzük a másik piskótalapot, és finoman lenyomkodjuk. a tortát körös-körül tejszínhabbal vonjuk be, megszórjuk csokoládéforgáccsal,
és a torta tetejére tejszínhabból karikákat formázunk. Közepükbe meggyszemeket rakunk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztagombóc másként » Nutellás muffin másként » Kelkáposztatekercs másként » Palacsinta másként
» Túrós puliszka másként » Bundáskenyér másként » Krémes - másként » Feketeerdei adventi kalács
» Sajtos fánk másként » Padlizsánkrém másként » Eperkoktél másként » Polipsaláta másként
» Kuglóf másként » Csirkemáj másként » Burgonyafánk másként » Diós csók másként


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.