| Feketeerdő torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 db kerek kakaós tortalap (készíthetjük magunk is) 1/2 l tejszín 1 üveg magozott meggybefőtt 1 csomag vaníliás pudingpor porcukor csokireszelék fahéj Elkészítés: A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A vaníliás pudingot a meggy lecsöpögtetett levében megfőzzük. A tejszínhabot egy kis porcukorral jó keményre felverjük. A tortalapot három részre vágjuk, majd az alsó lapra a puding és a tejszínhab egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk. Óvatosan rátesszük a következő lapot, rátesszük a maradék pudingot és a tejszínhab egy részét, majd a tortalap tetejét. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük. Tanácsok: A hűtőben kb. 1-1,5 órát szilárdulni hagyjuk. Nagyon finom :) A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |