Tutireceptek.hu fejléc

Feketeerdő Torta bolondosan recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
töltelék
0,5 kis üveg minőségi cseresznyepálinka vagy rum
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg magozott meggy befőtt
0,5 liter tejszín
2 csomag habfixáló por


tészta
10 db tojás
10 evőkanál kristálycukor
1x pár csepp citromlé
2 evőkanál kakaópor
10 evőkanál liszt
0,5 tasak sütőpor
10 db tojás
10 evőkanál kristálycukor
1x pár csepp citromlé
2 evőkanál kakaópor
10 evőkanál liszt
0,5 tasak sütőpor

Elkészítés:
10 db tojás sárgáját 10 ek kristálycukorral pár csepp citromlével, 2 ek kakaóval összekeverem, míg habos nem lesz. A fehérjét felverem kemény habbá, majd a sárgájához adagolom a 10 ek liszttel, amihez 1/2 csomag sütőport kevertem. Kerek tortaformába öntöm és kisütöm.


1 csomag vaníliás pudingport meggylével felfőzöm, ha kihűlt, hozzáöntöm a rumot. Tejszínt felkeverem habfixálóval. A kihűlt piskóta lapot kétfelé vágom, a kettő között megkenem pudinggal, majd meggyet teszek bele, összerakom, majd kívülről a tejszínnel kenem, végül a meggyel díszítem, illetve csoki reszelékkel.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Ciniest


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia almatorta 2. » Dobos torta (az igazi) » Light joghurt torta » Karácsonyfa-torta 2
» Tiramisu torta (Vadimtól) » Jogásztorta » Hagymatorta » Különleges diótorta
» Mézes almatorta » Kakaós őszibaracktorta » Diótorta grillázzsal » Seherezádé torta
» Vörösboros puncstorta » Citromtorta 3. » Epres-joghurtos túrótorta » Könnyű epertorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.