Tutireceptek.hu fejléc

Feketeerdő torta (diabetikus) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
10 dkg. glukonon
12 dkg. liszt
2 dkg. kakaó
reszelt citromhéj
1/2 cs. sütőpor.

A krémhez:
1/2 l. növényi tejszín
pár csepp folyékony édesítő
meggy, meggylekvár.

Elkészítés:
A tojások fehérjét a fele glukononnal kemény habbá vertem. A sárgákat a másik felével habosra kevertem, hozzáadtam a sütőporos, kakaós lisztet, és a citromhéjat. Kevés habbal a tésztát elkevertem, majd a maradék habot óvatosan belekevertem.
Kisebb tortaformát kibéleltem sütőpapírral beleöntöttem a masszát, és előmelegített 180 C fokos sütőben sütöttem készre 35 perc alatt. Tűpróba!
Kihűtöttem, majd három felé vágtam.
A tejszínt habbá vertem, néhány csepp édesítőt tettem csak bele, mert alapból édes.
Az első tortalapra kentem egy kis lekvárt, tettem rá habot, és néhány szem lecsepegtetett félbevágott meggyet, következő lap, ismét ez a töltelék, majd a harmadik lapot csak habbal kentem, és a tortát körben is, ezután feldíszítettem.
Hűtöttem.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mákos torta » Fűszeres halva torta » Kölespehelyfelfújt-torta » Rumos-mazsolás diótorta
» Gombás tortahusi » Joghurtos epertorta » Túrótorta sütés nélkül 2. » Mogyorókrémes sajttorta
» Mascarponetorta szederrel » Pászka torta » Csokoládés farönk torta » Torta birsalmával
» Narancstorta 10 szeletes » Keksztorta Mamóca módra » Ribizlis torta » Burgonyapüré-torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.