Tutireceptek.hu fejléc

Fenyőmagos bélszín nyárson recept

Kategória:


Hozzávalók:
1kg bélszín,
kb. egy liter alma- vagy vörösborecet,
só,
fenyőmag,
köretnek apró újburgonya

Elkészítés:
A megtisztított bélszínpecsenyét megsózzuk, és a porrá tört fenyő maggal alaposan bedörzsöljük. Ezután egy fazékba tesszük és annyi ecetet öntünk rá, hogy pont ellepje, majd 24 órán át állni hagyjuk az ecetben.
Az így előkészített bélszínpecsenyét másnap nyársa húzzuk és állandó forgatás mellett bő parázson megsütjük, majd egy órát mérsékelt meleg helyen pihentetve, felszeletelve tálaljuk.
Köretként nyárson sütött újkrumplit kínáljunk,hozzá, amit legegyszerűbben úgy készíthetünk el, hogy a hámozott krumplikat sorban hurkapálcára tűzzük, majd a grillrácsra helyezve, meg-megforgatva pirosra sütjük. Ezután enyhén megsózzuk és konyharuhával alaposan körbetekerve pároljuk még 15-20 percig.

Tanácsok:
Friss salátával, könnyű vörösborral kínáljuk.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsiványpecsenye nyárson » Bécsi bélszín » Fenyőmagos süti » Angolna nyárson sütve
» Fenyőmagos lazacfilé » Tárkonyos csirke nyárson » Vadas bélszín » Svéd bélszín
» Nyársonsült joghurttal » Sült tarja nyárson » Gombás bélszín » Betyárhús nyárson
» Bélszín Sztroganoff módra » Bélszines raclette » Csalafinta csirke nyárson » Tepsis vaddisznóbélszin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.