Tutireceptek.hu fejléc

Fenyőmagos sült pisztráng recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
15 dkg vaj,
3 citrom,
10 dkg fenyőmag,
10 szem borókabogyó,
6 db ötcentis fenyőágdarab,
6 konyhakész pisztráng,
só és frissen őrölt bors,
2 evőkanál olívaolaj,
3 evőkanál gin.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a gördülékeny ügymenet érdekében előkészítjük a hozzávalókat. A vaj felét folyósra olvasztjuk a mikróban, a citromokat héjastul vékony szeletekre vágjuk, a fenyőmagot pedig kevergetve aranybarnára pirítjuk egy száraz serpenyőben.
Következnek a borókabogyók: vagy beleszórjuk a szemeket egy mozsárba, és abban törjük őket durvára, vagy erős nylonzacskóba tesszük, és sodrófával vagy klopfolóval megcsapkodjuk. A fenyőágdarabkákat jól megmossuk, és papírtörlőn leszárítjuk.

Indulhat az alkotás. A pisztrángokat megmossuk, szárazra töröljük, és kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk. A hasukba szórjuk a durvára tört borókabogyót, beléjük tömködjük egyenletes elosztásban a vékony citromszeleteket, és elrejtünk bennük egy-egy fenyőágat.

A sütéshez előveszünk egy akkora tepsit, amelyikben elférnek majd egymás mellett a halak, és kikenjük az alját kevés olvasztott vajjal. Belefektetjük a megtöltött pisztrángokat, rájuk öntjük a maradék olvasztott vaj felét, és köréjük locsoljuk a gint. A tepsit lefedjük alufóliával, betesszük a sütőbe. A pisztrángokat 15 percig sütjük, aztán leszedjük róluk a fóliát, meglocsoljuk őket a maradék olvasztott vajjal, és most már cabrió-üzemmódban, azaz alufólia nélkül kerülnek vissza további 10-15 percre a sütőbe, hogy szépen megpiruljanak. Tálalás előtt rájuk szórjuk az aranybarna fenyőmagot, alaposan megborsozzuk őket, és köréjük pakolunk néhány szaftos citromgerezdet.

6 adag lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pisztráng mandulával sütve » Diétás pisztráng » Mandulás pisztráng » Sóburokban sült pisztráng
» Fenyőmagos süti » Fenyőmagos lazacfilé » Fenyőmagos bélszín nyárson » Sajtos-tejfölös karaj
» Erzsi csirkemelle » Húsos zöldségfasírt » Fokhagymás hátszín » Tejszínes sajtos karaj
» Csirkemell sonka másként » Debreceni tokány » Kacsa confit » Burgonyás húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.