Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ferdinánd recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
1/4 l tej
1 db élesztő
6 db kockacukor
1-2 csipet só
5 tojás
liszt
A töltelékhez:
1/4 kg vaj
1/4 kg cukor
1 cs vaníliás cukor
+ még a locsoláshoz kb 3 dl tej és vaníliás cukor

Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az összetört kockacukrokat, a maradék tejet, a sót, a tojásokat,és annyi lisztet, hogy rétestészta állagú legyen a gyúrás végeztével.Kb fél órát pihenni hagyjuk, majd kb 1,5 cm vékonyra nyújtjuk, és a már elkészített tölteléket rákenjük.(a töltelék elkészítése annyi, hogy a hozzávalókat "habosra" keverjük)Ezután elkezdjük feltekerni,egy-két tekerés után levágjuk a már feltekert darabot(én nem szoktam túl nagyra tekerni, mert szerintem úgy nem jó), kis rudakra vágjuk, és vajjal-liszttel kikent lábasba állítjuk egymástól jó messzire, mert nagyon megkel (kb 2-3x akkorára jó esetben), kb 2 órára kelni hagyjuk, azután előmelegített sütőben közepes lángon sütjük, míg szép barna nem lesz a teteje.Sütés közben vaníliás cukros tejjel locsolgatjuk.

Tanácsok:
Bár sokáig tart, megéri, nagyon finom. A nagyimtól tanultam. :)
Kizárólag édesszájúaknak! :)

Elkészítési idő: 200 perc

A receptet beküldte: Edd


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ferdinánd- tekercs » Kapucsinos kocka » Pudingos barackos sütemény » Tejfeles meggyes süti...
» Csokoládéálom eperdzsemmel » Tejes pite » "Raffaello golyó" » Gyors rolád omlóstésztából
» Andi almás-diós pitéje » Szilvás lepény 2 » Banános csokigolyók » Eszter szelet
» Lekváros Linzer (fenyőfa) » Áfonyás szelet » Málnás kekszes süti » Aszalt szilvás gofri


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.