Tutireceptek.hu fejléc

Férjem sztrapacskája recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
hagyma
csemegeszalonna
krumpli
liszt
tojás
bors

juhtúró
(2 sör)

Elkészítés:
A csemegeszalonnát felkockázzuk, kisütjük egy nagy lábasban (akkora legyen, hogy beleférjen a sztrapacska). A töpörtyűt félretesszük, a zsírban pedig felkockázott hagymát pirítunk majd párolunk.
Megpucoljuk a krumplit és a hagyományos négyoldalú reszelő „kiscsillag” oldalán lereszeljük (legalábbis a férjem szerint, de szerintem lustábbak robotgéppel ledarálhatják). Teszünk hozzá egy tojást, sót, borsot és annyi lisztet amennyit felvesz, hogy nokedlitészta legyen belőle. Nokedlit szaggatunk, vízben kifőzzük, leszűrjük és a párolt hagymás zsírra tesszük. Rátesszük a juhtúrót (ízlés szerinti mennyiséget) és összeforgatjuk, a juhtúrónak rá kell olvadnia a nokedlikra.
Melegen tálaljuk, töpörtyűvel, esetleg tejföllel.

Tanácsok:
-Újkrumpliból nem a legjobb, inkább a jó öreg lisztes burgonya alkalmas erre a célra.
-Ha a férjem csinálja, akkor a két sör is elfogy közben a főzés végéig;-)


A receptet beküldte: vikta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott tészta Ani módra » Spagetti holland módra » Hallal töltött tortilla » Lángos mokuskalany módra
» Zöldséges fincsi tészta/Édua » Pórés tészta » Párom zöldséges tésztája » Gombás-húsos tortilla
» Anna rakott tésztája. » Spenótos tészta - 90 naposhoz » Carbonara tészta » Fluta a Value-ből
» Lencsés pite » Birsalmával rakott tészta » Húsos-tejfölös tészta » Csípős krémsajt tésztára


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.