Tutireceptek.hu fejléc

Finom -Pingvin szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A mázhoz

1,5 dl tej
35 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama
A rátéthez

10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
5 dl tejszín
3 dl tej
A piskótához

1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 dkg kakaópor
16 dkg finomliszt
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
6 db tojás

Elkészítés:
Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk,


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Miklós szelet » Karfiolos sertésszelet » Ostyás szelet » Sertészelet ananászos
» Texasi szelet » Emi szelet » Mozart szelet diétásan » Balatonszelet
» Sport szelet sütemény » Finom rizses szelet » Jókai szelet » Finom gesztenyés sutemény
» Finom kaprimártás » Finom túrófánk » Finom fűszeres máj » Diós szelet


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.