Tutireceptek.hu fejléc

Finom sajtos karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 ek liszt
80 g vaj
1 nagy fej karfiol

500 ml tej
100 g reszelt cheddar sajt
bors
3 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:
A lisztet serpenyőben pirítsuk világosra 50 g vajon, majd tegyük félre hűlni. A karfiolt szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd tegyük egy nagy fazékba, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Sózzuk meg, és főzzük félpuhára.

Keverjük simára a hideg tejet és a vajas-lisztes rántást, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. (Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még tejet.) Szórjuk bele a sajtot, és keverjük addig, amíg az fel nem olvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.

Kenjünk ki vajjal egy hőálló sütőtálat. Tegyük bele a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt, és öntsük rá a sajtmártást. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, kockázzuk a tetejére a maradék vajat. Süssük szép pirosra kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőben.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Albán finom krémes » Sonkás karfiolleves » Sajtos husi » Túrórudi finom torta
» Bence sajtos tésztája » Csudafinom csokoládétorta » Fűszeres-sajtos kelbimbó » Sajtos muffin egyszerűen
» Füstölt sajtos csirkemell » Klasszikus rakott karfiol » Sajtos gluténmentesen » Sajtos-borsós lepény
» összeragasztott sajtos » Sajtos előétel » Sajtos lapocska » Finom káposztás pogácsa


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.