Tutireceptek.hu fejléc

Finom sajtos karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 ek liszt
80 g vaj
1 nagy fej karfiol

500 ml tej
100 g reszelt cheddar sajt
bors
3 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:
A lisztet serpenyőben pirítsuk világosra 50 g vajon, majd tegyük félre hűlni. A karfiolt szedjük szét rózsáira, mossuk meg, majd tegyük egy nagy fazékba, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Sózzuk meg, és főzzük félpuhára.

Keverjük simára a hideg tejet és a vajas-lisztes rántást, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. (Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még tejet.) Szórjuk bele a sajtot, és keverjük addig, amíg az fel nem olvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.

Kenjünk ki vajjal egy hőálló sütőtálat. Tegyük bele a leszűrt, lecsepegtetett karfiolt, és öntsük rá a sajtmártást. Szórjuk rá a zsemlemorzsát, kockázzuk a tetejére a maradék vajat. Süssük szép pirosra kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőben.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémsajtos hal » Egyszerű finom meggyes » Túrórudi finom torta » Sajtos ropogós
» Sajtos makaróni 2 » Becsei sajtos kifli » Sokáig elálló sajtos rúd » Sajtos pufi
» Brokkoli-Karfiol Saláta 22 » Kolbászos-sajtos buci » Karácsonyi sajtos pogácsa » Mennyei fantázia ( finom )
» Pizzatészta /nagyon finom/ » Sajtos gluténmentesen » Juhsajtos vitaminsaláta » Sajtos-köményes muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.