Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Firenzei rizstorta(Jamie Oliver) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tortatészta alap:
125 g vaj
100 g porcukor
250 g sima liszt
1 hosszában felvágott, kimagozott vaníliarúd
1 citrom lereszelt héja
2 nagyméretű tojás
2 evőkanál hideg tej vagy víz
egy csipet só

1 adag tortatészta
60 g vaj
2 vaníliarúd
350 g rizottónak való rizs
3 evőkanál porcukor
3 narancs lereszelt héja
1 borospohárnyi fehérbor
1 liter magas zsírtartalmú tej
2 nagyméretű tojás fölverve
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Készíts tortaalapot az első receptben olvasott módon.
Végy elő egy megfelelő méretű, magas, vastag falú edényt, melynek fedője is van, és lassan olvaszd föl benne a vajat. Hosszában vágj félbe egy vaníliarudat, és egy kés hegyével kapard ki mindkét feléből a magokat. Keverd el a vaníliamagvakat a vajjal. Lassú tűzön még egy percig kavargasd, majd add hozzá a rizst, a cukrot és a reszelt narancshéjat. Állítsd a lángot közepesre, még egyszer jól forgasd össze a hozzávalókat, és öntsd hozzájuk a bort.

Állandó keverés mellett addig forrald, amíg a bor teljesen el nem párolog belőle. Most apránként öntsd bele a tejet. Gyakran kavargatva gyöngyöztesd lassú tűzön körülbelül 15 percig. Nem kell teljesen puhára főznöd, mert még bekerül a sütőbe is, de meglehetősen folyékonynak kell maradnia. Hagyd a rizspudingot kicsit lehűlni, csak ezután dolgozd bele a két fölvert tojást. Öntsd a tortaalapba, hints rá porcukrot, és süsd 20 percig, amíg a tészta aranyszínű nem lesz. Tálaláskor tejszín és tejföl keverékét kanalazd a tetejére, és szórd meg reszelt narancshéjjal.

Forrás :femina


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Firenzei négysajtos tészta » Jamie Oliver után szabadon » Firenzei halfilé » Firenzei hal
» Krémsajtos eperkrém » Rumos-diós kockák » Pudingos muffin egyszerűen » Cukrozott minikalácskák
» Császármorzsa 1 » Vaníliás lepény! » Narancsos rolád » Túrós-barackos alagút
» Fekete ribizlis muffin » Karamellás almás krémes » Almás-krémes » Meggyes zebraszelet



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.