Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Flamand pörkölt /bográcsban, persze télen lábosban is készülhet/ recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marhahús /lehet vaddisznó, vagy szarvascombból is, főleg bográcsban főzve ízletes/
2-3 nagyobb vöröshagyma, őrölt paprika, só, olaj, aszaltszilva, kenyérszelet /héja nélkül/ mustár, 2 üveg barnasör /fontos!/ Fűszerezése: borsikafű, kakukkfű, de aki ezeket nem szereti, kevés majorannát is tehet bele, vagy csak kakukkfűvet.

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk és addig sütjük, míg levet enged. Ekkor fűszerezzük, pirospaprikával megszórjuk és fedő alatt majdnem puhára főzzük. Amikor a levét már elfőtte, felöntjük 2 üveg barnasörrel és beletesszük az aszaltszilvát. Ha már megpuhult a hús és jó szaftos, 2-3 szelet fehér kenyérnek körben levágjuk a héját, megkenjük mustárral az egyik felét és rátesszük a pörkölt tetejére. Addig főzzük tovább, míg a kenyér teljesen el nem fő, így besűríti a pörköltet.

Tanácsok:
Nagyon finom bográcsos vendégváró, természetesen az adagot lehet növelni, fenti adag kb. 6 személyre szól. Ha nincs lehetőség bográcsozásra, a gázon, lábosban is kitünő!

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: lullancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köröm pörkölt » Hirtelen leves » Pörkölt Ponty » Virslipörkölt
» Cukkinipörkölt » Méregtelenítő leves Borscs » Avasi pincepörkölt borral » Avasi pincepörkölt
» Szívpörkölt » Csopaki pincepörkölt » Májpörkölt » Gombapörkölt paleosan
» Alföldi zúzapörkölt » Pörköltes partifalatka » Karfiolpörkölt 2. » Lecsós-boros sertéspörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.