Tutireceptek.hu fejléc

Flekken fokhagymás öntettel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg sertéskaraj (tarja vagy laposka is jó), 2-3 nagyobb fej vöröshagyma, só, 3-4 gerezd fokhagyma, őrölt fekete bors, kevés fehérbor, olaj.

Elkészítés:
Erdélyben a flekken az egyik legnépszerűbb, legfinomabb étel. Fokhagyma öntettel kínálják, aminek muzsdéj a neve Erdélyben. Elkészítésekor először elkészítjük a pácot: az olajat elkeverjük az összetört fokhagymával, sóval, borssal. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kissé megveregetjük a vastagabb részeket majd bekenjük az olajos páccal. A bepácolt szeleteket megrakjuk hagymaszeletekkel. Fehérbort öntünk rá, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a hagymát, kiszedjük. Beolajozott forró rostélyra helyezve kisütjük. Ha nincs erre a célra való rostélyunk, grillezőnk, serpenyőben is elkészíthetjük. Muzsdéj készítésekor a fokhagymát nagyon apróra lereszeljük, egy kisebb üvegtálkában elkeverjük, csipetnyi sóval, borssal, pirospaprikával, majd felengedjük fél dl meleg vízzel és egy evőkanál olajjal. Jól összeérleljük, majd a kész flekken mellé tálaljuk. A flekkent rendezzük fatányérra, körítsük sült burgonyával, sült szalonnával, s a húst mártogassuk muzsdéjba. Készítsünk hozzá friss káposztasalátát


A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-gombás spagetti » Kalács csokiöntettel » Fokhagymás hátszín » Fokhagymás krumplileves
» Fokhagymás szelet » Fokhagymás sült burgonya » Fokhagymás omlett gombával » Grízpuding meggyöntettel
» Fokhagymás sült csuka » Fokhagymás-joghurtos öntet » Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás sült hal
» Fokhagymaszósz » Fokhagymás, sajtos cukkini » Fokhagymás, tepsis csülök » Fokhagymás sajtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.