Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Florentin szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (75 darabhoz):

30 dkg finomliszt,
1 kk. sütőpor,
18 dkg vaj (margarin),
9 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 tojás,
10 dkg cukrozott cseresznye,
citrom- és narancshéj,
1,25 dl tejszín,
5 dkg méz,
5 dkg vaj (margarin),
15 dkg cukor,
15 dkg mandulaforgács,
20 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:
Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a por- és a vaníliás cukrot, a tojást. Cipóvá összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben fél órán át pihentetjük.

1. A tejszínt, a mézet, a vajat és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát és az apróra vágott cukrozott gyümölcsöket. A sütőt 180 °C fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit.
2. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe terítjük, egyenletesen elkenjük rajta a mézes masszát, és középső bordamagasságon 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután deszkán körbevágjuk, és azonos nagyságú, kb. 2x5 cm-es szeletkékre szabjuk.
3. A csokoládét vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztjuk. Belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra rakosgatva hagyjuk megszáradni.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-gesztenyés szelet » Szőlős-almás szelet » Reszelt túrós szelet » Túrós-barackos szelet
» Hószelet » Kedvenc szeletem » Mézes mákos szelet » Páva szelet
» Bounty szeletkék » Fokhagymás szelet » Baunti szelet » Csokis szeletek
» Fagyi szelet másképpen » Joghurtos szelet » Kedvenc szelet Ági módra » Császár szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.