Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fogolypecsenye borókával recept

Kategória:


Hozzávalók:
Személyenként 1fogollyal számolva készítsük el a receptet.
Először is készítsük el a fűszerkeveréket:
negyed-negyed mokkáskanál köményt,
fehérborsot,
rozmaringot,
mustármagot és lestyánt,
1kávéskanál sót,
5-6szem borókabogyót
1 gerezd fokhagymát törjünk alaposan össze és keverjük el 1dl étolajban, majd hagyjuk fél órát állni.

Elkészítés:
Ezután egy konyhakész, füstölt szalonnacsíkokkal megtűzdelt foglyot kenjünk be ezzel a fűszerolajjal és hagyjuk állni egy éjszakát. Utána egy zsírral kikent tepsibe helyezzük, aláöntünk egy 2dl barna sört, majd alaposan lefedjük és néha meg-meglocsolgatva készre sütjük.

A visszamaradt pecsenyelevet öntsük fel 1-1,5dltejjel, adjunk hozzá 3-4 szem tört borókabogyót, sózzuk ízlés szerint, fűszerezzük még egy csipet sáfránnyal, forraljuk össze, majd liszttel sűrítsük be és helyezzük a pecsenye mellé a tálaláskor.
A kész sültet rizzsel, vagy apróra szaggatott zsemlegombóccal tálaljuk és édes fehérbort kínáljunk hozzá. Jó étvágyat!


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őzbatyu » Fácánpörkölt » Fácán-sült » Áfonyás őzmedalionok
» Olaszos-almás vadkacsamell » Vadászpecsenye » Kecskepörkölt » Fogoly balzsamecettel
» Vadasmártás zsemlegombóccal » Párolt-sült nyúl vadasan » Tejszínes-gombás szarvasragu. » Szarvasropogós
» Sajtkrémes vadkacsamell » Szarvashátszín sajtbundában » Vadnyúl vadasan » Sült őzgerinc meggy-mártással


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.