Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagyma télre recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fokhagyma
ecet

ételízesítő
cukor
száraz erős paprika
babér
szekfűszeg
olaj

Elkészítés:
A fokhagymát megtisztítjuk és leöblítjük. Meleg vízbe tesszünk sok ecetet,sót, pici ételízesítőt,egy pici cukrot. Nem írom az arányokat mert ez ízlés dolga kostólgatni kell, de a víznek "vad"savanyúnak kell lennie.
Ha forr beletesszük a fokhagymát és kb: 5-10 percig forraljuk.(ki mennyire akarja,hogy kemény maradjon)
A tiszta csírátlanított üvegek aljára egy babér levelet,pici száraz erős paprikát(ez elmaradhat)2-3 szem szegfűszeget teszünk majd beletesszük a fokhagymát. Felöntjük a lével de csak háromnegyedig, majd az üres helyet oljjal töltjük ki.
Így lesz fokhagymás olajunk is amit salátákra használhatunk, és tartósító sem kell bele mert az olaj légmentesen zárja.
Aki nem ételbe hanem nyersen akarja fogyasztani, az csak egy kanál olajat tegyen a tetejére. Már másnap ehető,de évekig eláll.

Tanácsok:
Felbontás után hűtőben tároljuk. Gazdaságosabb kicsi üvegekben eltenni a gerezdeket.
A fokhagyma picit veszít az illatából így ha sokat is eszünk ebből az egészséges finomságból, ha emberek közé megyünk, nem mondják,hogy megint "kolbász parfűmöt használtunk reggel:-))))

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás cukkíni » Fokhagymás vaj » Csípős fokhagymás pecsenye » Fokhagymás rák
» Fokhagymakrémlevesem » Almás - fokhagymás karaj » Fokhagymaszósz » Fokhagymás csirkemáj sütve
» Fokhagymás krumplileves » Fokhagymás pácolt hús » Erdélyi fokhagymaleves » Fokhagymás báránycomb
» Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás húspástétom » Fokhagymás bagett » Fokhagymás karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.