Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymakrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 egész fej fokhagyma
2-3 evőkanál olaj, v. vaj
Másfél csapott evőkanál liszt
Másfél liter víz !!!
3 dl főzőtejszín
só, bors, kakukkfű, szerecsendió
1 csokor petrezselyem
5-5 dkg. Parmezánsajt, Pannonia sajt és Trapista sajt
Pirított fűszeres zsemlekocka

Elkészítés:
A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk.
Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszint, megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni.
Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, és a tálaljuk.
Ki-ki szed magának a levesből, majd a pirított zsemlekockából is, és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: betti125


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkeaprólék leves .. » Bárányleves » Farsangi sajtleves » Erdélyi raguleves
» Osztrák burgonyaleves » Csorbaleves egyszerüen » Sajtkrémleves cipóban » Tejszínes batátaleves
» Korhelyleves II. » Fahéjas meggyleves » Reform céklaleves » Gölödin leves
» Anna Zöldség levese » Kukoricakrémleves » Grastmas zumi (Lóhúsleves) » Selymes gyümölcsleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.