Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymakrémlevesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3-4 ek vaj
2 ek finomliszt
3 nagy fej fokhagyma
5 dl főzőtejszín
2-3 l csontleves (lehet tyúkhúsleves is leveskockából)

fehérbors
pici reszelt szerecsendió

Elkészítés:
Vajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk (nem szabad barnítani), rászórjuk a lisztet, majd fölöntjük a csontlevessel.
Fűszerezzük borssal, sóval ízlés szerint, majd kisebb lángon főzzük kb fél óráig. Fölöntjük tejszínnel, összefőzzük még kb 10 percet, és botmixerrel elkeverjük.

A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük úgy, hogy a belsejében maradjon kb 1,5-2 cm vastagság és belemerjük a levest.

Tanácsok:
Legkedvencebb levesünk :P


A receptet beküldte: valvas


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukorica leves Maris módra » Bubuka Joghurtos Körtelevese » Májgombóc picit másképp » Ubileves
» Petrezselymes krémleves » Lengyel hideg céklaleves » Erdélyi pacalleves (csorba) » Hideg kapros uborkaleves
» Hideg krumplileves » Gombás aprólékleves » Galuska-levesbetét » Ököruszály leves
» Sütőtök krémleves Zoli mód » Szellemírtó Tökleves » Málnás-joghurtos desszert » Joghurtos eper krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.