Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymakrémlevesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
3-4 ek vaj
2 ek finomliszt
3 nagy fej fokhagyma
5 dl főzőtejszín
2-3 l csontleves (lehet tyúkhúsleves is leveskockából)

fehérbors
pici reszelt szerecsendió

Elkészítés:
Vajon az összezúzott fokhagymát megfuttatjuk (nem szabad barnítani), rászórjuk a lisztet, majd fölöntjük a csontlevessel.
Fűszerezzük borssal, sóval ízlés szerint, majd kisebb lángon főzzük kb fél óráig. Fölöntjük tejszínnel, összefőzzük még kb 10 percet, és botmixerrel elkeverjük.

A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük úgy, hogy a belsejében maradjon kb 1,5-2 cm vastagság és belemerjük a levest.

Tanácsok:
Legkedvencebb levesünk :P


A receptet beküldte: valvas


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött-rántott sajt » Pikáns csibeszíveleves » Zabgolyó (diétásan) » Tarhonya krémleves
» Hideg sajtos krumplileves 2 » Tavaszi leves májgaluskával » Palócgulyás » Szalonnás, tésztás bableves
» Káposztaleves » Rebarbarakrémleves » Alföldi pulykaraguleves » Barátosném lángosa
» Gyümölcsleves eperpudinggal » Fokhagyma-krémleves » Kató néni grízgaluskája » Mazsola leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.