Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db (60 dkg) borjúszelet (pulyka vagy csirkemell is jó)
2 gerezd fokhagyma
35 dkg gomba
30 dkg spárga (konzerv)
1 evőkanál olaj
2 dl zöldségleves (kockából)
1 teáskanál étkezési keményítő (liszt is megteszi)
2 evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A spárgát lecsepegtetjük, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat egy nagyobb teflonedényben, és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Lassú tűzön megsütjük a húst, kivesszük, melegen tartjuk. Ebben az edényben összekeverjük a gombát, a fokhagymát, a zöldséglevest, és felforraljuk. Kevergetve, fedő alatt mintegy öt percig pároljuk. Hozzáadjuk a spárgát, és kevergetve fedő alatt az egészet még legalább három percig – vagy ameddig a spárga megpuhul – pároljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, és a szószhoz adjuk. Kevergetve felforraljuk. A borjúszeleteket a gombás körettel tálaljuk. A tetejét megszórjuk parmezán sajttal és (frissen) őrölt fekete borssal.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirke gombával » Savoyarde borjúszelet » Tengerihal fokhagymásan » Fokhagymás, sajtos cukkini
» Fokhagymás pulykaragu » Fokhagymás garnéla » Fokhagymás házi sajt » Fokhagymás rakott penne
» Fokhagymás ponty » Balatoni borjúszeletek » Fokhagymás máj » Citromos borjúszelet
» Fokhagymás újburgonya » Pulykarolád spárgával » Fokhagymás sült hal » Fokhagymás hústekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.