Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-chilis csirkemell csíkok párolt rizzsel, vegyes friss salátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(1 személyre)

20 dkg csirkemell filé
2 ek.fokhagymás chiliszósz
2 ek. kókuszolaj

5 dkg rizs
10 dkg forró víz

2 tk. kókuszolaj

sárgarépa,
fejes káposzta
kínai kel,
endívia saláta

salátalé

Elkészítés:
Elsőnek a párolt rizst készítjük el, az készül el legtovább. A rizst a kókuszolajon addig futtatjuk, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáöntünk dupla mennyiségű forró vizet, sózzuk és lefedve előmelegített, de takaréklángon lévő sütőbe tesszük. Amíg a többi hozzávalót elkészítjük, a rizs is elkészül. Nem kell kevergetni!

Másodiknak készüljön a saláta, azt sem baj, ha áll kicsit a salátalében. Én most bolti, előkészített friss salátát vásároltam, azok az alapanyagok voltak benne, amiket felsoroltam. Éppen egy személynek való adag. A salátalevet pedig saját ízlésem szerint só-víz-édesítő-ecet kombóból állítottam össze. A saláta abban állt, amíg elkészült a hús.

A húshoz a kókuszolajat felforrósítottam, majd a csíkokra vágott csirkemell csíkokat beledobtam és kb. addig pirítottam amíg mind kifehéredett, meg még egy kicsit. Ekkor hozzáadtam kb. 2 ek. fokhagymás-chiliszószt, azzal is pirítottam egy percet és máris elkészült a hús is.

Tanácsok:
Tálalásnál finomra vágott petrezselyemzöldet szórtam a húsra és a rizsre. A salátát mellé tettem.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt körte vörös rizzsel » Színes csirkemell » Vegyes friss saláta » Sajtbundás csirkemell
» Paplanos csirkemell » Csodás csirkemell » Túróval töltött csirkemell » Frissítő koktél
» Csirkemell őzgerincben » Mézes csirkemell » Csirkemelles húspogácsa » Csirkemell zöldségekkel
» Baconos-sajtos csirkemell » Füstölt sajtos csirkemell » Sült csirkemellfilé » Göngyölt csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.