Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás csirkemell chilis tésztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 személyre:
1 egész csirkemell filé
15 dkg csavart kagyló
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
3 ek. házi édes chilidzsem vagy 4-5 ek. édes chiliszósz
2 ek. sűrített paradicsom

bors
A tálaláshoz kevés chilidzsem és vékony karikára vágott zsenge póréhagyma.

Elkészítés:
A csirkemellet ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a félbe vágott fokhagymát. Ha kezd illatozni, kivesszük, majd a fokhagymás olajban -kezdetben fedő alatt- aranybarnára sütjük a csirkemellet.
Ha kész, kivesszük, melegen tartjuk. Míg a hús sül, kifőzzük a tésztát és leszűrjük.
A hús visszamaradt szaftjához tesszük a chilidzsemet, sűrített paradicsomot, szükség szerint 1-2 evőkanálnyi vizet és felforraljuk. Rátesszük a tésztát, alaposan átforgatjuk a szószban, majd tányérokra halmozzuk.
A tészta tetejére fektetjük a fokhagymás húst. Kevés chilidzsemet kanalazunk rá és megszórjuk hagymakarikákkal.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás spagettisaláta » Napsugár csirkemell » Mézes-naracsos csirkemell » Sajtos rántott csirkemell
» Édes csirkemell » Mozzarellás csirkemell » Tojásos-kapros csirkemell » Fokhagymás bagett
» Chilis gombás pecsenye » Mediterrán csirkemell » Rakott csirkemell » Rakott csirkemell almával
» Göngyölt csirkemell » Fokhagymás csirkeleves » Tésztasaláta csirkemellel » Fokhagymás sültzöldségek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.