Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás csirkemell kelbimbóval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkemellfilé,
2-3 dl tej,
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál csombor (borsikafű),
só,
törött fehér bors,
2 evőkanál olaj;

a körethez :
60 dkg kelbimbó,
só.

Elkészítés:
A csirkemelleket lapjában szeletekre vágom.
A tejbe belekeverem a sót, a borsot, a csombort és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát.
A fűszeres tejet a felszeletelt csirkemellekre öntöm, majd legalább egy napig a hűtőszekrényben lefedve érlelem.
A kelbimbót megmosom.
Ha szükséges, a hervadt külső leveleket leszedem, a nagyokat kettévágom.
Sütés előtt a tejből kiveszem a húst, lecsöpögtetem, megsózom, kissé nedvesen lisztben megmártom, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.
Közben tűzálló tálba terítem a kelbimbót, azt is gyengén megsózom, ezután a megsült csirkemell-szeleteket elhelyezem a tálban.
A visszamaradt fűszeres tejet ráöntöm, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, majd a tálat lefedve 20-25 percre előmelegített, forró sütőbe tolom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell "izé"módra » Csirkemell pörkölt » Csirkemell formában sütve » Fokhagymás libacomb
» Illatos omlós csirkemell » Fokhagymás házi sajt » Hawaii csirkemell filé » Fokhagymás camembert-leves
» Sárgarépás csirkemell » Csirkemell eperszósszal » Gesztenyés csirkemell » Fokhagymás halfilé
» Fokhagymás csülökfalatkák » Fokhagymás-diós lapcsánka » Párizsi csirkemellből » Egyszerű rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.