Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás csülökfalatkák recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg füstölt hátsócsülök
1 db tojás
1 kis fejvöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
4+2 ek liszt
1 dl csülök főzőlé
őrölt bors
zsír (sütéshez)

Elkészítés:
A csülköt kuktában puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük és kicsontozzuk. A főtt csülökhúst 1-2 ujjnyi hosszúkás csíkokra vágjuk.

A megtisztított vöröshagymát lereszeljük, tisztított fokhagymát összezúzzuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a csülöklevét, lisztet, vöröshagymát, fokhagymát, mustárt és az őrölt borsot, (ha szükséges sózzuk) összekeverjük

A húscsíkokat először lisztbe mártjuk, ezután a mustáros tésztában forgatjuk. Forró zsírban 3-4 perc alatt pirosra sütjük, a felesleges zsírt leitatjuk róla és máris tálalhatjuk. Párolt rizzsel, vagy tört burgonyával kínálhatjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás süllő » Fokhagymás hátszín » Fokhagymás sajtleves
» Fokhagymás ceruzabab » Fokhagymás cukkíni » Fokhagymás amúr » Fokhagymás sült burgonya
» Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás-gombás karfiol » Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás-gombás spagetti
» Fokhagymás tört burgonya » Fokhagymás csirkecomb » Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagymás házi sajt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.