Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás, fehérboros apró hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertés comb, 1 dl fehér száraz bor, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 db közepes csiperkegomba,1 kiskanál csemege pirospaprika, 1 fej közepes vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1-2 db babéllevél. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, morzsolt majoránna.

Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítás után egészen apróra vágjuk. A hús megmossuk, lecsöpögtetjük, laskára vágjuk és a felforrósított sertészsíron kevergetve fehéredésig pirítjuk, de közben sózzuk és borsozzuk. Ezután meghintjük a vöröshagymával és a fokhagymával. Átkeverjük és a fehér bort aláöntve lefedve pároljuk. Belerakjuk a babérleveleket és közben többször is megkeverjük. Amikor a hús már majdnem puha meghintjük ízlés szerint morzsolt majoránnával, fűszerpaprikával, - ha szükséges utánaízesítjük sóval, őrölt fekete borssal. Fedő nélkül zsírjára sütjük átkeverve. Ízlés szerinti körettel és savanyúsággal tálaljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás szelet » Fehérboros csirke » Fokhagymás busa
» Fokhagymás gombaleves » Fokhagymás, tepsis csülök » Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymás sajtkrémleves
» Fehérboros limonádé » Fokhagymás répasaláta » Fokhagymás báránycomb » Sajtos-fokhagymás csirke
» Faddi fokhagymás csuka » Fokhagymás sült hal » Fokhagymás brokkolisaláta » Fokhagymás ceruzabab


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.