Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás hústekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg-os dagadó
1 fej fokhagyma
2 evőkanál édes pirospaprika
1 evőkanál só
4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk.
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a pirospaprikával, kevés sóval és 3-4 evőkanálnyi vízzel elkeverjük. A fokhagymás krémmel megkenjük a kissé kivert húst, fölcsavarjuk és zsineggel átkötözzük.
A felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve lefedve, előmelegített sütőbe tesszük.
220 C-on 30-35 percig pároljuk, majd fedő nélkül, locsolgatva még további 15-20 perc alatt megpirítjuk.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőben további 3-4 órán át hűtjük.
Tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk, a húst vékonyan fölszeletelve tálra tesszük különféle saláták kíséretében.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás nyúlcomb » Fokhagymás Röfihús » Fokhagymáscsirke baconban » Fokhagymás répasaláta
» Fokhagymás csirkeleves » Fokhagymás-diós lapcsánka » Fokhagymás csülökfalatkák » Fokhagymás gombaleves
» Fokhagymás, tepsis csülök » Fokhagymás főtt tészta » Fokhagymás tarja Update1 » Fokhagymás krumpli*
» Fokhagymás ízesítő » Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás pizzakenyér » Debreceni hústekercs


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.