Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás hústekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg-os dagadó
1 fej fokhagyma
2 evőkanál édes pirospaprika
1 evőkanál só
4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk.
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a pirospaprikával, kevés sóval és 3-4 evőkanálnyi vízzel elkeverjük. A fokhagymás krémmel megkenjük a kissé kivert húst, fölcsavarjuk és zsineggel átkötözzük.
A felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve lefedve, előmelegített sütőbe tesszük.
220 C-on 30-35 percig pároljuk, majd fedő nélkül, locsolgatva még további 15-20 perc alatt megpirítjuk.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőben további 3-4 órán át hűtjük.
Tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk, a húst vékonyan fölszeletelve tálra tesszük különféle saláták kíséretében.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sült lapocka » Fokhagymás vaj » Könnyű Spenótos hústekercs » Bíborcsiga hústekercse
» Fokhagymás bagett » Fokhagymás húsgolyók » Fokhagymás busa » Fokhagymaszósz
» Csípős fokhagymás pecsenye » Fokhagymás libacomb » Fokhagymás tarja Update1 » Fokhagymás, kapros uborka
» Fokhagymás kenyér » Pikáns hústekercsek » Fokhagymás csirkemáj sütve » Libacomb fokhagymásan


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.