Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-joghurtos csirke zöldségekkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 50 dkg fagyasztott vagy friss zöldségkeverék
- fél fej hagyma
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 dl natúr joghurt
- fehérbors
- citromlé
- szerecsendió
- só
- liszt

Elkészítés:
A felkockázott és besózott csirkemellet kevés olajon elkezdjük sütni.
Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fagyos zöldségeket.
Ha már a zöldségek felengedtek és kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt főzzük tovább.
Ha túl gyorsan elpárologna a víz, pótoljuk. Amikor már majdnem kész az étel (alig van leve és a hús puha), hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát és a fokhagymát. Még egy kicsit főzzük, közben a joghurtot elkeverjük 1 evőkanál liszttel, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és pár csepp citromlével, majd hozzáadjuk a zöldséges húshoz. Éppen csak összeforraljuk (különben a joghurt összeugrik), és melegen rizzsel, tésztával vagy önmagában tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Vad"csirke » Mustáros-hagymás csirke » Erzsi csirkemelle » Bazsalikomos csirke
» Mexikói csirke » Zöldborsós csirkeragu » Csirke grill » Mustáros csirkemellek
» Gombás rakott csirkemell » Mandulás csirkemell » Citromos csirke * » Tejszínes-parajos csirke
» 40 fokhagymás csirke » Kínai illatos omlós csirke » Mézes-diós csirkemell » Csirke édesköménygumóval


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.