Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás kapros uborkasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 db nagyobb kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 doboz kis tejföl
1 doboz natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
kis csokor kapor
1 kanál olíva olaj

bors

Elkészítés:
Az uborkákat megmossuk és kockákra vágjuk.
A fokhagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Külön tálban jól megsózzuk, olajat töltünk rá, és kicsit állni hagyjuk.
Közben felkarikázzuk a lilahagymát, és azt is a sós fokhagymához keverjük.Hozzáadjuk a tejfölt, és a joghurtot és a közben apróra vágott kaporot,ízlés szerint borsozzuk(de el is hagyható) majd az egészet hozzáadjuk a nagyobb tálban lévő uborkához, és lazán összedolgozzuk.
Mivel az uborkát nem sóztuk meg, a levét nem engedte ki, így eredeti roppanósságát megőrizve marad a salátában


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkeleves » Kapros zaftos süllő » Kapros-juhtúrós csirke » Fokhagymás rántott hús
» Fokhagymás krumplileves » Fokhagymás báránycomb » Fokhagymás sült hal » Kapros palacsinta
» Sajtos uborkasaláta » Fokhagymás sültzöldségek » Kapros öntet » Kapros, krumplis halfilé
» Tengerihal fokhagymásan » Kapros burgonyaleves » Kapros cukkiniropogós » Fokhagymás pizzakenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.