Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-krémsajtos mártásban forgatott szűzérmék recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg s.hús (Szűzérme, lapocka), 3-4 tömlős sajt, 2 dl tejszín, fél fej fokhagyma, só, bors, vaj vagy olaj, apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, majd felforrosított olajon megpirítjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul. Közben sózni, borsozni kell.
Amíg a hús párolódik elkészítjük a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjunk, végül beletörjük a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a sajtkrémes szószt, s rottyantunk rajta egyet.
Rizzsel, vagy sültkrumplival tálaljuk.
A petrezselymet tálaláskor szórjuk a húsra, vagy még előtte keverjük a mártásba


A receptet beküldte: rohangya

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulyka ínyenc mártásban » Csirkemell citrommártásban » Zöldborsós szűzérmék » Gombás szűzérmék
» Csirkecomb mustármártásban » Csirke sajtmártásban » Rák tojásmártásban » Mártásban sült csirke
» Gnocci olaszos mártásban » Chilis-banános szűzérmék » Csirkemell tejmártásban » Csirkemell sajtmártásban
» Szűzérmék spárgával » Sült halfilé sajtmártásban » Karfiol fehér mártásban » Ropogós szűzérmék



Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.