Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-krémsajtos mártásban forgatott szűzérmék recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg s.hús (Szűzérme, lapocka), 3-4 tömlős sajt, 2 dl tejszín, fél fej fokhagyma, só, bors, vaj vagy olaj, apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, majd felforrosított olajon megpirítjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul. Közben sózni, borsozni kell.
Amíg a hús párolódik elkészítjük a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjunk, végül beletörjük a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a sajtkrémes szószt, s rottyantunk rajta egyet.
Rizzsel, vagy sültkrumplival tálaljuk.
A petrezselymet tálaláskor szórjuk a húsra, vagy még előtte keverjük a mártásba


A receptet beküldte: rohangya

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós szűzérmék » Karaj mustármártásban » Csirkecomb citrommártásban » Sült halfilé sajtmártásban
» Zöldborsós szűzérmék » Csirkemell tejmártásban » Csirke sajtmártásban » Sült hal gombás mártásban
» Gombás szűzérmék » Mártásban sült csirke » Csirkemell citrommártásban » Csirkemáj joghurtmártásban
» Hagymamártásban sült nyúl » Karfiol fehér mártásban » Csirkemell sajtmártásban » Jérce zöldbors-mártásban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.