Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-majoránnás zöldborsós raguleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 ek zsír
1 ek pirospaprika
60 dkg darálthús
40 dkg zöldborsó
3 dl tejföl
1 tojás
liszt
4-5 gerezd fokhagyma
1 kk majoránna
vegeta, só
4-5 liter víz

Elkészítés:
Az evőkanál zsíron a felkockázott hagymát picit megpirítjuk, aztán pároljuk. A darálthúst a hagymás alapon megpároljuk, pirospaprikával megszórjuk, felöntjük vízzel. Vegetát és sót rakunk bele, majd 10-15 pecrig főzzük. Ezután hozzárakjuk a borsót, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a majoránnát, és még 10-15 percig főzzük. A tojásból és a lisztből sóval és vízzel nokedlitésztát készítünk és beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Ezután már csak a tejfölös habarás következik, egyet „rottyantunk” rajta és készen van.

Tanácsok:
Lehet több zöldséggel(répa, gyökér, karalábé), valamint pirosparika és majoránna helyett tárkonnyal (és citrommal) ízesíteni, továbbá darálthús helyett kis kockákra vágott hússal is.


A receptet beküldte: vikta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke raguleves alapléből » Zöldborsós sertéspaprikás » Zöldborsós karajszelet » Lencsés sertés raguleves
» Zöldborsós pulykamell » Tárkonyos raguleves diétás » Zöldborsós gombaleves » Kapros pulykaraguleves
» Zöldborsos makaróni » Zöldborsós sertéstokány » Zöldborsós zúzapörkölt » Tejfölös sertésraguleves
» Erdélyi raguleves » Zöldborsós szelet » Zöldborsós-mandulás rizs » Zöldborsós gombaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.