Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás oldalas sült almával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb sertésoldalas (kb. 1 kg),
3 gerezd fokhagyma,
1 csipetnyi őrölt köménymag,
1 mokkáskanál szárított majoránna,
1 evőkanál paprikakrém,
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 alma,
só,
bors

Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütőben 2. fokozat) előmelegítjük. A paprikakrémbe belekeverjük a fűszereket, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük. A húst mindenhol jól bedörzsöljük vele. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5-2 órát sütjük. Ha az oldalas már puha, a megtisztított hagymát és a héjas almát cikkekre vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) melegítjük, a hagymát és az almát a hús mellé tesszük, és még 5-10 percen át sütjük, hogy az alma is átsüljön. Amikor elkészült, kivesszük, majd az oldalast a bordacsontok mellett feldaraboljuk, és a szaftjával, a sült hagymákkal és almákkal tálaljuk.

Tanácsok:
Az oldalas akkor finom, ha annyira megpuhul, hogy szinte leválik a csontról. Érdemes mérsékelt hőfokon minél hosszabb ideig sütni. Közben gyakran locsolgathatjuk a saját levével. Ha nagyon elfőtt volna, kevés forró vizet csorgassunk a tepsibe, de nagyon óvatosan, nehogy sisteregve ránk fröccsenjen.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás ceruzabab » Cékla almával » Fokhagymaszósz » Fokhagymás főtt tészta
» Fokhagymás répasaláta » Fokhagymás rántott hús » Kemencében sült oldalas » Fokhagymás vaddisznótokány
» Fokhagymás bagett » Fokhagymás krumpli* » Fokhagymás húsgolyók » Fokhagymás kenyér
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagymás ecetes szilva » Rizsfelfújt almával » Birsalmával rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.