Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás pácolt hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg csirke, vagy nyúl vagy disznóhús
1 csomag Fokhagymás páckeverék (Pl. Kotányi)
3 dl olívaolaj
3 evőkanál ecet
1 kg burgonya vagy cukkini
Húspuhító só

Elkészítés:
A páckeveréket összekeverem az ecettel és az olajjal. Belerakom a húst. 3-4 napra bepácolom. Sót nem teszek a pácba.
Pácolás után a burgonyát felszeletelem és a tepsi aljára rakom. Ráteszem a húst. Meglocsolom a fűszeres páclével (nem kell az egészet rárakni). Megsózom. Fóliát teszek rá és forró sütőben megsütöm.

Tanácsok:
Még forrón érdemes kiszedni a burgonyát (cukkinit), mert könnyen felszívja az olajat.
A megmaradt (nem megsütött) páclébe feta sajtot szoktunk pácolni. Nagyon finom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Zsuccc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás rakott penne » Fokhagymás sült krumpli » Fokhagymás tarja Update1 » Fokhagymás hal
» Fokhagymás marhapörkölt » Pácolt oldalas » Fokhagymás kenyér » Fokhagymás padlizsán
» Fokhagymás tészta » Fokhagymás-paprikás omlett » Fokhagymás tejfölös kifli » Fokhagymás diós pogácsa
» Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás házi sajt » Faddi fokhagymás csuka » 40 fokhagymás csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.