| Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel receptHúsételek Hozzávalók: 8 csirkecomb 3 ek zsír (kacsa, liba) 2 vöröshagyma 5 dkg kolozsvári szalonna 6 gerezd fokhagyma 1 dl rozébor 1 tk oregáno 1 tk bazsalikom őrölt bors só Elkészítés: A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam. Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom. A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |