Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 csirkecomb
3 ek zsír (kacsa, liba)
2 vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
6 gerezd fokhagyma
1 dl rozébor
1 tk oregáno
1 tk bazsalikom
őrölt bors


Elkészítés:
A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam.
Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marinált csirkecombok » Párolt gomba » Fokhagymás-fűszeres lazac » Sonkás-fokhagymás tészta
» Libacomb fokhagymásan » Pirított fokhagymás saláta » Gorgonzolás csirkecomb » Faddi fokhagymás csuka
» Rántott csirkecombfilé » Joghurtos csirkecomb » Fokhagymás spagettisaláta » Párolt mézes almás
» Csirkecomb római tálban » Ananászos csirkecomb » Fokhagymás rák » Fokhagymás-joghurtos öntet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.