Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-petrezselymes csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db pici csirke( kb. 80 dkg)
2 ek. olaj
5 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
1dl tejföl
1 csomó petrezselyemzöld
1 mk.őrölt fehér bors
ízlés szerint só

Elkészítés:
A csirkét négy darabba vágjuk, majd felforrósított olajon mindkét oldalát átpirítjuk. Felöntjük egy liter vízzel,sózzuk-borsozzuk és puhára főzzük.Közben a fokhagymát pépesre zúzzuk, majd hozzáadjuk a csirkeleveshez.Ha a hús megpuhult, kiszedjük a levesből. Kicsontozzuk és kockákra vágva tesszük vissza a levesbe.A lisztet elkeverjük a tejföllel, óvatosan a forrásban lévő levesbe öntjük, s ha jól kiforrt, elzárjuk a gázt alatta. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol csirkeleves » Nyári csirkeleves babbal » Fokhagymás csirkeleves » Csirkeleves gourmand módra
» Májas csirkeleves » Csirkeleves indiai módon » Thaiföldi csirkeleves » Indiai csirkeleves
» Orosz csirkeleves » Almás csirkeleves » Karfiolos csirkeleves » Marokkói csirkeleves
» Tárkonyos csirkeleves » Tom csirkelevese » Kínai gombás csirkeleves » Zalai csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.