Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-sajtmártásba forgatott husok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg s.hús (Szűzérme, lapocka)
3-4 tömlős sajt
2 dl tejszín
fél fej fokhagyma

bors
vaj vagy olaj
apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, majd felforrosított olajon megpirítjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul. Közben sózni, borsozni kell.

Amíg a hús párolódik elkészítjük a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjunk, végül beletörjük a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a sajtkrémes szószt, s rottyantunk rajta egyet.

Rizzsel, vagy sültkrumplival tálaljuk.

A petrezselymet tálaláskor szórjuk a húsra, vagy még előtte keverjük a mártásba.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: betti125


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás mártás húsokhoz » Gyors, házi pác húsokhoz » Kapormártás főtt húsokhoz » Forgatott burgonya
» Fehérborban főtt csirke » Pacal, ahogy én készítem » Húsos rolád » Bacsa szelet
» Zöldségeshús extrákkal » Hagymás tarja » Tócsniba bújt csirke » ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE
» Gombás marhahús finoman » Lecsós pulykamell pörkölt » Sertéskaraj pármai módra » Húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.