Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-sajtos vaj-pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
pulykamell filé
liszt a forgatáshoz
bors
pirospaprika
fokhagyma
sajt
zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
A fokhagymát nyomóval összetörjük, kis vízzel elkeverjük. A húst felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, enyhén besózzuk(esetleg fokhagymasóval). A hússzeleteket lazán átforgatjuk a lisztben és a forró zsiradékban kisütjük. Ahogy kivesszük tálra tesszük, és rögtön borsot őrlünk rá, pirospaprikával meghintjük, picit teszünk a fokhagymából a tetejére eloszlatva, majd finoman szórjuk sajttal.

Tanácsok:
-Gyorsan kell csinálni, hogy még forró legyen és ráolvadjon a sajt!
-A lisztes forgatás miatt pillanatok alatt megsül a hús, és vajpuha lesz.
-Másik variáció, hogy zsiradékkal kikent előmelegített tepsibe helyezzük a lisztbeforgatott hússzeleteket. Sütőben átsütjük az egyik oldalát, majd megfordítgatjuk és megszórjuk borssal, paprikával, rátesszük a fokhagymát és a sajtot, és kis időre még visszatesszük a sütőbe.


A receptet beküldte: vikta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymas-sajtos burgonya » Csirkemell-"torta" » Bundás rostélyos » Pikáns sajtostáska
» Almás töltött virsli » A sonka főzése húsvétra » Kolozsvári rakott kacsa » Bohó csirke
» Fasírt leveles tésztában » Borjúpörkölt » Citromos borjúszelet » Tejfölös gombás csirkecomb
» Sóban sült csirke 2. » Krémes pulykafalatkák » Göngyölt hús » Görög quinoa avokádóval


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.