Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás-sajtos vaj-pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
pulykamell filé
liszt a forgatáshoz
bors
pirospaprika
fokhagyma
sajt
zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
A fokhagymát nyomóval összetörjük, kis vízzel elkeverjük. A húst felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, enyhén besózzuk(esetleg fokhagymasóval). A hússzeleteket lazán átforgatjuk a lisztben és a forró zsiradékban kisütjük. Ahogy kivesszük tálra tesszük, és rögtön borsot őrlünk rá, pirospaprikával meghintjük, picit teszünk a fokhagymából a tetejére eloszlatva, majd finoman szórjuk sajttal.

Tanácsok:
-Gyorsan kell csinálni, hogy még forró legyen és ráolvadjon a sajt!
-A lisztes forgatás miatt pillanatok alatt megsül a hús, és vajpuha lesz.
-Másik variáció, hogy zsiradékkal kikent előmelegített tepsibe helyezzük a lisztbeforgatott hússzeleteket. Sütőben átsütjük az egyik oldalát, majd megfordítgatjuk és megszórjuk borssal, paprikával, rátesszük a fokhagymát és a sajtot, és kis időre még visszatesszük a sütőbe.


A receptet beküldte: vikta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymas-sajtos burgonya » Pikáns csirkeszárnyak » Szerelmetes pulykafalatok » Sült csirke másképp
» Mézes báránygerinc. » Csülköspacal » Sertésláb ínyenc módra » Indiai párolt sertésragu
» Burgonyás sajtos fasírt » Anna Rakott karfiolja » Tejfölös, gombás nyelv » Hawaii csirkemell szeletek
» Káposztás krumplifasírt » Túróval töltött csirkemell » Mézes libapecsenye » Göngyölt sonka gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.