Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sertésszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj csont nélkül
1 evőkanál étolaj
1 jó nagy fej fokhagyma
só, őrölt bors
kevés húsleves

Elkészítés:
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, rövid ideig állni hagyom.
serpenyőben felforrósítom az olajat, amelyben a húsok mindkét oldalát hirtelen elősütöm.
A fokhagymát megtisztítom, gerezdekre szedem, minden gerezdet kés lapjával összenyomok, aztán apróra vágom.
A húsokra egyenletesen rászórom a fokhagymát, kevés húslevest öntök alá, kb. 20 perc alatt, fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult, fedő nélkül kicsit megpirítom.
Mi krumplipürével és párolt lila káposztával szeretjük legjobban.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás sajtleves » Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás diós pogácsa
» Faddi fokhagymás csuka » Fokhagymás csirkemáj sütve » Fokhagymás camembert-leves » Fokhagymás padlizsán bartá
» Diós fokhagymás túrógolyó » Fokhagymás karaj II. » Gombás sertésszelet » Fokhagymás spagettisaláta
» Libacomb fokhagymásan » Fokhagymás marhapörkölt » Fokhagymás sült csuka » Fokhagymás, tepsis csülök


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.