Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sertésszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj csont nélkül
1 evőkanál étolaj
1 jó nagy fej fokhagyma
só, őrölt bors
kevés húsleves

Elkészítés:
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, rövid ideig állni hagyom.
serpenyőben felforrósítom az olajat, amelyben a húsok mindkét oldalát hirtelen elősütöm.
A fokhagymát megtisztítom, gerezdekre szedem, minden gerezdet kés lapjával összenyomok, aztán apróra vágom.
A húsokra egyenletesen rászórom a fokhagymát, kevés húslevest öntök alá, kb. 20 perc alatt, fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult, fedő nélkül kicsit megpirítom.
Mi krumplipürével és párolt lila káposztával szeretjük legjobban.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás tört burgonya » Diós fokhagymás túrógolyó » Fokhagymás csülökfalatkák » Fokhagymas-sajtos burgonya
» Fokhagymás kenyér » Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás krumplileves » Fokhagymás, kapros uborka
» Fokhagymás camembert-leves » Fokhagymás sertésmáj » Fokhagymás vaj » Fokhagymás sült hal
» Fokhagymás tengeri halfilé » Fokhagymás kapros krémsajt » Fokhagymás pulykaragu » Fokhagymás süllő


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.