Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tarja Update1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
8-10 szelet tarja
1-2 evőkanál tengeri só
1 evőkanál bors
1-2 evőkanál curry
2 egész fej fokhagyma (pechesebb esetben fokhagyma krém v. granulátum)
kb. 2.5 dl olívaolaj

Elkészítés:
A hentesnél szépen kiválasztott hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, mindkét oldalát kissé megklopfoljuk, széleit fél-fél centire bevagdaljuk.
A fokhagymát tisztítás után fokhagymanyomón áttörjük, aztán kb. 1 teáskanálnyi olíva olajjal, kis tálkában összekeverjük.
A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagyma masszával kenjük be, s közben kicsit sem irigyeljük.
Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült bab tarjával » Grillezett tarja » Fokhagymás vaddisznótokány » Cigánypecsenye tarjából
» Sajtos tejfölös tarja » Fokhagymás-gombás spagetti » Hagymás-sajtos tarja » Csípős fokhagymás pecsenye
» Fokhagymás libacomb » Töltött tarja » fokhagymás sült karaj » Fokhagymás sajtkrém
» Savanyukáposztás tarja » Fokhagymás-fűszeres lazac » Fokhagymás tészta » Parasztos sertéstarja


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.