Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tejfölös csirkeragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagy csirkemell filé
3 ek olaj
1 csapott kk só
1 nagy csipet őrölt bors
0,5 dl víz
1 púpos tk liszt
1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
3 dl tejföl
3-4 szál petrezselyemlevél
20 dkg kagyló tészta

Elkészítés:
A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni.
Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb. 0,5 dl vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
Egy fazékban, sós vízben kifőzzük. Átöblítjük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra vágjuk.
Ha a hús puha, és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt.
Jól átforgatjuk, és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk, és megszórjuk a petrezselyemlevéllel.

Melegen, a tésztával kínáljuk


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libacomb fokhagymásan » Kapros csirkeraguleves » Tejfölös torta » Tejfölös-szalonnás pizza
» Fokhagymás halfilé » Tejfölös sült paprika » Tejfölös malaccsülök » Tejfölös almaleves
» Tejfölös, kapros hús » Tejfölös (sós) kifli » Zöldborsós csirkeragu » Tárkonyos csirkeragu leves
» Fokhagymás vadlibamell » Tejfölös-almás kocka » Fokhagymaszósz » Fokhagymás sült csuka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.