Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás - tejszínes csirkemell / pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg pulykamell v. csirkemell,
2 dl főzőtejszín,
2 gerezd fokhagyma,
3 szál újhagyma,
só,
bors,
2 kávéskanál méz
kurkuma,
vegeta,
petrezselyem
20 dkg sajt

Elkészítés:
A csirke/pulykamellett vékony szeletekre vágom, és kiklopfolom. Bekenem sóval és borssal és egy tűzálló tál aljába teszem.
A 2 dl főzőtejszínt összekeverem a zúzott fokhagymával, az összeaprított újhagymával (én beleteszek egy kicsit a zöldrészéből is), a mézzel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, a vegetával, és ráöntöm a húsra, amit előzőleg már beletettem a tűzállótálba.
A tetejére reszelem a 20 dkg sajtot (általában a füstölt vagy a pannonia a nagy kedvenc) és megsütöm, míg a sajt aranybarna nem lesz.

Tanácsok:
Általában 200 fokon sütöm, egy olyan 20-30 percig, de ezt úgyis meg lehet látni.
Ha esetleg csirkecombból szeretnétek, akkor ajánlatos előtte előpárolni a combokat, meg megszúrkálni egy kicsit.

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: - kcal
Szénhidráttartalom: - gramm
Zsírtartalom: - gramm

A receptet beküldte: vikucka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszines őszibarackleves » Tejszínes spárgaleves » Sárgarépás csirkemell » Csirkemellfilé sonkában
» Tepsis sajtos csirkemell » Avokádós csirkemell » Borzas csirkemellfilé » Szumátrai csirkemell
» Fokhagymás húsgolyók » Kefires csirkemell » Bajor pulykamell tekercs » Tejszínes-tepsis krumpli
» Húsvéti töltött csirkemell » Csirkemelles tészta » Magyaróvári csirkemell » Sörben párolt csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.