Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymával tűzdelt kacsamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg bőrös, csontos kacsamell
4 gerezd fokhagyma

1,5 dl fehérbor

Elkészítés:
A fokhagymát vékony csíkokra vágjuk és megtűzdeljük vele a kacsamellet. Sóval bedörzsöljük, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárhassa. Közepesen meleg sütőben kezdjük el sütni. Sütés közben többször meglocsoljuk borral, majd saját zsíros pecsenyelevével. A sütés vége felé növeljük a sütő hőfokát, hogy a bőr szép pirosra és ropogósra süljön. Ha kész, a sült mellhúst a csontról lefejtjük, ferdén felszeleteljük, hagymás törtburgonyával, és vöröskáposzta-salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor kacsamell » Pácolt tűzdelt házinyúl » Olaszos-almás vadkacsamell » Édes-savanyú kacsamell
» Vörösboros kacsamell » Narancsos kacsamell » Sárgabarackos kacsamell » Házi majonéz fokhagymával
» Rántott kacsamell chipsben » Sajtkrémes vadkacsamell » Sült kacsamell » Kacsamell grillezve
» Kacsamell sajttal, almával » Kacsamell hagymasalátával » Tűzdelt Csirkemell » Tűzdelt felsál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.