Tutireceptek.hu fejléc

Fóliában sült gombás pulykamáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-80 dkg csiperkegomba,
-kb 1 púpozott kiskanál só,
-1 csapott evőkanál fekete bors,
-vaj,
-fél csokor petrezselyem,
-1-2 ágacska kakukkfű, bazsalikom és majoranna (ha nincs friss, megteszi fél kávéskanál szárított is)
-4 nagy pulykamáj,
-vagy 8 db csirkemáj.
-vörös,vagy lilahagyma

Elkészítés:
A gombát megmossuk, vastagonfelszeleteljük és nagyjából a felét 4 nagy, kivajazott alufólialapra terítjük.
Megsózzuk, borsozzuk, az apróra vágott fűszerekkel megszórjuk, majd 1-1 felszeletelt pulykamájat ráfektetünk.
Erre ismét gombát és fűszereket teszünk. A máj és a gomba közé vékony karikákra vágott vörös- vagy lilahagymát is rakok. Ettől sokkal finomabb lesz. Ezután a fóliát szorosan becsomagoljuk (én még keresztben is szoktam rátenni, hogy a szaft biztosan benn maradjon) és gázsütő 6-os fokozatán a rácsra téve kb 20 perc alatt készre sütöm.

Kalóriatartalom: 268 kcal

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis gombás pecsenye » Gombás zakuszka » Gombás hablepény » Sajtos gombás stangli
» Gombás-paprikás rizstorta » Gombás-húsos tortilla » Gombás rakott hús » Svéd gombasaláta 2
» Gombás cukkini » Gombás burgonyarolád » Gombás csülök » Gombás marhahús finoman
» Tejfölös-gombás ponty » Brokkolis-gombás tészta » Tejszínes-gombás szósz » Gombás husi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.