Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fonott kalács (Update 1) recept

Kategória:


Hozzávalók:
Kb 3 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 pici csipet cukor az élesztőhöz
1 csapott evőkanál porédesítő
1 tojás
6 dkg vaj vagy margarin
50 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt


Elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. (Én egy pici csipet cukrot teszek hozzá, annyi elég hogy felfusson és ennyitől még update 1-es marad a kalács.) Az anyagokat összedolgozzuk, kelni hagyjuk. Amikor 1,5-2 szeresére nő, ismét átgyúrjuk. 2 részre osztjuk a tésztát, mert ebből az adagból 2 db tepsi hosszúságú fonott kalács lesz. (Ha 1 is elég, fél adagot csináljunk.) A tészta darabokat további 3 részre osztjuk, hosszúkásra sodorjuk a részeket, majd 3-as fonással összefonjuk. Úgy alakítsuk, hogy tepsi hosszúságú legyen a kalácsunk. Tepsibe tesszük egymás mellé a kalácsokat és tetejét tojással megkenjük. Még 10 percet hagyjuk a tepsiben is pihenni, majd süssük szép aranysárgára.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Update 1 Kefíres süti » Uzsonnakrémek kalácshoz » Házi kürtőskalács » Tarka kalács
» Foszlós Kalácsok » Almás, fűszeres kalács » Mézeskalács karácsonyra » Pöti mézeskalácsa
» Angol mazsolás kalács » Húsvéti kalács (Kata-féle) » Betty mézeskalácsa » Karfiolpüré (update1)
» Milánói kalács » Boci kalács » Hercegnő kalácsa » Morva kalács


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.