Tutireceptek.hu fejléc

Forró bájital recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4 dl víz
2 dl vörösbor
2 dl fehérbor
1 db borvarázs fűszerkeverék (filteres tea)
Fél narancs héja
Pár szem szegfűszeg, szegfűbors, fahéj
5 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál méz
1 dl konyak
1 dl rum v. "tengerész-ital"

Elkészítés:
A narancshéjat, fűszereket, filteres borvarázst felfőzzük a vízzel, majd leszűrjük és felforraljuk a cukorral, mézzel, kétféle borral.
A konyakot és rumot akkor adjuk hozzá, mikor levettük a tűzről.

Forrón fogyasztjuk.

Tanácsok:
Üvegbe töltve, hűtőben sokáig eláll.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró húsos kifli » Forró csokoládé » Forró csokoládé fondant » Forró almás bólé
» "Forró csoki" » Forró limonádé » Forró mézes almalé » Karamellás forró csokoládé
» Forró eper hideg pezsgőben » Forró krémcsoki » Forró csoki (vegan) » Karácsonyi bájital
» Fűszeres Forró Csoki » Gyümölcsös forró müzli » Mákos guba forró meggyel » Forró alma fagyival


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.