Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Forró csokoládé by Nigella recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 adaghoz:
3 dl tej
fél tábla jó minőségű étcsokoládé (min 70%-os)
1 ek méz
1 ek barna nádcukor
1 rúd fahéj
fél dl rum

Elkészítés:
Felteszem a tejet melegedni, beleteszek a mézet,a cukrot és a fahéjat.
A csokit apró kockákra tördelem és amikor a tej kezd melegedni,beleteszem.Folyamatos kevergetés mellett olvasztom bele a tejbe.amikor a csoki elolvadt, hozzáöntöm a rumot, kicsit forralom és már kész is.Hosszú,hideg téli estékre kitűnő.

Tanácsok:
a hozzávalókat az adagok számával arányosan növeljük.A rum mennyiség ízlés szerint :)))))
A csokit ne sajnáld belőle, tényleg kell bele a fél tábla adagonként,akkor lesz igazi csokis ital!

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: gallinaccia73


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró csokoládé » Csokoládémousse torta » Csokoládé mousse » Csokoládéöntet
» Csokoládékrém 2 » Csokoládé flip » Csokoládémousse » Csokoládé mousse torta
» Mini csokoládébomba » Rumos csokoládégolyócskák » Csokolades sutemenykek » Házi csokoládélikőr
» Gazdag Csokoládégolyó » Csokoládé-bomba » Csokoládé krém » Fagylatos csokoládékoktél


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.