Tutireceptek.hu fejléc

Főtt marhafartő meggymártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg marhafartő,
2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
1 gerezd zellergumó,
1 karalábé,
1 fej vöröshagyma,
néhány szem egész fekete bors,


a mártáshoz:

50 dkg meggy,
2 dl tejföl,
1 dl vörösbor,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál liszt,
1 citrom,
néhány darab szegfűszeg,
csipetnyi fahéj,


Elkészítés:
A marhafartőt megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót, karalábét, és a vöröshagymát. Megsózzuk, szemes egész borssal fűszerezzük. Takaréklángon puhára főzzük. Amíg a hús megpuhul, elkészítjük a meggymártást: a meggyet megmossuk, kimagozzuk, és kevés vízben feltesszük főni. Teszünk bele szegfűszeget, fahéjat, cukrot és egy csipet sót. Amikor a meggy megfőtt, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, és habverő segítségével simára keverjük. Hozzáöntjük a vörösbort, és kiforraljuk. Botmixerrel pépesre turmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és egyet forralunk rajta. Az időközben megfőtt marhahúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tányérra tesszük, bevonjuk meggymártással, és főtt burgonyát kínálunk mellé.

Tanácsok:
Ha valaki nem szereti a tejszínt, készítsen a húshoz fahéjas meggyragut. Kevés vajon átforgatjuk a kimagozott meggyet, kevés cukorral, őrölt fahéjjal ízesítjük, szűrt citromlevet, néhány csepp meggylikőrt keverünk bele.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-tejszínes szarvacska » Dauphine burgonya » Rakott édes-káposzta » Töltött mángold
» Doveri parajos spagetti » Óvári tokány » Káposztás csirke » Sajttal megszórt Kelbimbó
» Rakott krumpli máshogy » Sajtos újburgonya » Gőzgombóc mikróban » Magyaros rakott csirke
» Camembert tatár » Csirkemell tésztában » Olasz tál » Pizza ahogy mi szeretjük


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.