| Főtt marhahús fokhagyma mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg marhalábszár vegyes zöldség 3 fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma 1 húsleveskocka liszt olaj paprika só bors Elkészítés: Az ujjnyi szeletekre vágott marhahúsból a zöldségekkel levest főzünk. 3 fej vöröshagymát vastag karikára vágunk, 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, bőven megszórjuk piros őrölt paprikával, felengedjük 3-4 dl vízzel, és 1 leveskockával ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. Ebbe a szaftba szedjük ki a megfőtt húst, és összeforraljuk. A mártáshoz 2 evőkanál olajjal és 3 evőkanál liszttel fehérrántást készítünk. Megfuttatjuk benne az apróra darabolt 8-10 gerezd fokhagymát. Felengedjük fokozatosan vízzel, közben állandóan kavargatjuk. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a fehér színű mártásra szedjük a piros hagymás húst. A receptet beküldte: ostkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |