Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Francia borjúborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 vékony szelet borjúborda

bors
1 zsemle
tej az áztatáshoz
20 dkg darált sertéshús
10 dkg borjúmáj
8 dkg sampignyon gomba
1 fej hagyma
2 tojás
5 dkg olaj
10 dkg reszelt ementáli sajt
olaj a tepsihez.

Elkészítés:
A zsemlét tejben áztatjuk és jól kinyomkodjuk; összekeverjük a lekapart borjúmájjal és a darált sertéshússal. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk; a gombát szintén finomra vágjuk. Mindezeket összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal ízesítjük.
A borjúborda mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal.
Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és a hússzeletek mindkét oldalát szép barnára sütjük benne. Enyhén beolajozott tepsibe téve bekenjük a masszával, végül megszórjuk ementáli sajttal. Előmelegített sütőben 240 fokon 15 percig sütjük, míg a sajt enyhén barnulni nem kezd.

Tanácsok:
Fehérborral és fehér kenyérrel tálalva különlegesen ízletes.
/6 adag/


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia tojásleves » Francia póréhagymaleves » Francia saláta 2 » Franciakrémes házilag
» Csirke francia módra » Spenót franciásan » Töltött franciakenyér » Franciás csirke
» Francia tárkonyos csirke » Francia csokitorta* » Francia zöldséges lecsó » Házinyúl francia módra
» Piskótás francia krémes » Francia pezsgőkoktél » Hamis Francia Krémes » Francia tepsis krumpli


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.