Tutireceptek.hu fejléc

Francia fordított almatorta (Tarte Tatin) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojás sárgája
20 dkg sütőmargarin
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
50 dkg alma

Elkészítés:
25 dkg lisztet elmorzsolok 13 dkg margarinnal. Hozzáadok 1 evőkanál cukrot, 1 tojássárgáját, 1 csipet sót és egy kevés vizet (mindig csak picit, annyit, hogy rugalmas tésztát kapjak). Ezután fél órát pihenni hagyom a tésztát.

Megpucolom az almát, és vékony gerezdekre vágom fel. Egy kis lábasban megpirítok 10 dkg cukrot (alacsony fokozaton! pár perc alatt kész a karamell), majd gyorsan belecsurgatom annak az edénynek az aljába, amiben sütöm. Nem baj, ha nem tökéletesen takarja ki a karamell az edény alját, de nagyjából mindenhova jusson. Vigyázat: műanyag fülű edény nem lehet! Célszerű fém lábasban sütni, aminek az alja kb. 20-25 cm átmérőjű.

A meghámozott, cikkezett almával kirakom a már valószínűleg megszilárdult karamellás lábas alját, megszórom 3 dkg cukorral, rámorzsolok 4-5 dkg margarint.

A tésztát kör alakúra nyújtom, ráteszem az almarétegre, picit rányomkodom (könnyebb lesz kiborítani), és forró (180 fok) sütőbe rakom, kb. 40 percig sütöm, amíg a tészta alja (ami látszik) rózsaszínű nem lesz.

Ha megsült, még forrón kiborítom egy tányérra.
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia fatörzs » Francia csirke citromosan » Francia krémes » Francia körtés lepény
» Fordított piskóta » Gesztenyés almatorta » Almatorta zamatos öntettel » Francia hagymakosárkák
» Francia krémes diétásan » Spenót franciásan » Szirupos almatorta » „Francia" puszedli
» Franciás » Házi francia krémes torta » Francia diós süti » Francia zöldséges lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.